Sälens KafferosteriSälens KafferosteriSälens Kafferosteri

Hur odlas vårt kaffe?

Patricia Borges gård ligger i södra Minas Gerais, i en region som är så känd för sitt kvalitetskaffe att regionen är namn- skyddad. (Mer info om själva regionen här: http://www.mantiqueirademinas.com.br/region?locale=en).

På gården, som ligger på över 1000 meters höjd, odlar Patricia olika arabica-sorter på 40 hektar. Det är relativt sett en väldigt liten kaffeodling. De sista milen väg till gården är grusväg, och i princip omöjlig att ta sig igenom om det regnar.

Den höga höjden och klimatet, med rätt antal soltimmar vid rätt tid på året, gör att kaffet får en smak med fler intressanta nyanser. Det skördas manuellt med en typ av motoriserad räfsa, som försiktigt skakar ner de mogna kaffebären. (Kaffet växer på sluttningar, så här finns inga traktorer.) 

Torkning

Patricia torkar bären i solen, innan bönorna separeras från fruktköttet, och de sorteras i olika storlekar. Att låta bären torka hela, med fruktköttet kvar, gör att kaffet blir lite sötare. (Man kan också separera bönorna från fruktköttet maskinellt redan vid skörden. Denna process förbrukar vatten och - tycker vi - gör kaffet mindre intressant. Mer generell information om kaffeodling finns här: https://www.ncausa.org/About-Coffee/10-Steps-from-Seed-to-Cup). 

Patricia Borges har vunnit flera priser för sitt kaffe, bland annat bronsmedalj två år i rad i tävlingen om "Brasiliens bästa kaffe". Kaffet är 80+ på SCAs (Specialty Coffee Association) bedömning från 0 till 100 och därför "specialkaffe".

Det extra arbete som Patricia och hennes anställda lägger ner, och den fina kvalitet som deras kaffe uppnår, gör att de får bättre betalt. Vi betalar ungefär dubbelt så mycket som världspriset för arabica-kaffe.  

Du hittar mer info om Patricia och hennes gård på hemsidan här: https://ffborges.com.br/site/

 

Söndag,Måndag,Tisdag,Onsdag,Torsdag,Fredag,lördag
Januari,februari,Mars,April,Maj,Juni,Juli,Augusti,September,Oktober,November,December
Det finns inte tillräckligt av dessa artiklar. Endast [max] vänster.
Kundvagn

Din vagn är tom.

Return To Shop

Lägg till ordernot Redigera ordernot
Uppskatta frakt
Lägg till en kupong

Uppskatta frakt

Lägg till en kupong

Rabattkoden används på betalsidan