Sälens KafferosteriSälens KafferosteriSälens Kafferosteri

Malungsbladet

Malungsbladet skrev om oss här: Malungsbladet om Sälens Kafferosteri. Nedan är början på artikeln:

 

När jag svänger in på gården i Transtrand undrar jag om jag möjligtvis har åkt till fel ställe? Jag ser en låg lada och en liten röd gäststuga bredvid det vita boningshuset i två våningar. Dock ingenting som vittnar om att det skulle finnas ett kafferosteri i närheten. Bakom husknuten dyker då ett glatt välkomnande ansikte upp och i detsamma öppnar jag bildörren. Det som då fyller näsborrarna röjer alla tvivel om att jag skulle ha åkt fel – den ljuva doften som slår emot mig är otvivelaktig: Kaffe!

Nils Nerback tar emot och vi följer doften som leder oss ned i föräldrahemmets källare, till ett litet rum på runt nio kvadratmeter. Den sprillans nya kafferosten från Holland, en rödglänsande Giesen, fyller halva golvets yta. Den är speciell på flera vis.

– Rosten drivs av el och mig veterligen är vi de enda i Sverige som har en sådan. De flesta andra kafferostare drivs på gas, så det här är ett miljövänligt kaffe, säger Nils. Jag kallar det också för ”Sveriges närmaste kaffe”, eftersom jag köper bönorna själv från en gård i Brasilien, där jag bor. Säckarna skickas sedan direkt hit till Transtrand, där min medarbetare Maria rostar och mal det. Det finns med andra ord inga mellanhänder.

 

Kaffe från Sälens Kafferosteri

Söndag,Måndag,Tisdag,Onsdag,Torsdag,Fredag,lördag
Januari,februari,Mars,April,Maj,Juni,Juli,Augusti,September,Oktober,November,December
Det finns inte tillräckligt av dessa artiklar. Endast [max] vänster.
Kundvagn

Din vagn är tom.

Return To Shop

Lägg till ordernot Redigera ordernot
Uppskatta frakt
Lägg till en kupong

Uppskatta frakt

Lägg till en kupong

Rabattkoden används på betalsidan